Gamer cadeaus, 5 ideeën voor een perfect cadeau

Gamer cadeaus, 5 ideeën voor een perfect cadeau

3 min lezen

Wat is het perfecte gamer cadeau? Een klok die de tijd kan stilzetten zodat je langer kunt gamen! Helaas bestaat dit niet … wat zijn de alternatieven? Zet je schrap voor 5 gaming cadeau ideeën waar je (bijna) iedere gamer blij mee maakt. Voor ieder budget, van goedkoop tot duur (maar wel goed!).

1. Merchandise

Er is zoveel speelgoed … herstel ‘merchandise’ van een enorm aantal populaire spellen dat je voor ieder budget een leuk item kunt kopen. Je moet natuurlijk wel weten wat het favoriete spel is om het perfecte cadeau voor een gamer te geven. Vraag dus even welke franchise of karakter op nummer één staat. Er is wel een verschil tussen een Warhammer karakter, een Among Us verkleed set of een Pokémon plushie. Posters aan de muur doen het ook goed en natuurlijk mokken of bidons om te drinken tijdens het spelen. Een muismat kan ook een goed game cadeau zijn hoewel PC gamers doorgaans hogere eisen stellen dan een leuke print.

2. Headset

Met dit gaming cadeau doe je ook de omgeving een plezier. In plaats van een grote speaker set-up zorg je voor rust in de tent, een gaming headset als cadeau voor een gamer is een ‘subtiele’ manier om te laten blijken dat die subwoofer beter niet 24 uur per dag aan kan staan. Online gamers zullen de voorkeur geven aan een headset met microfoon, standaard hoofdtelefoons hebben doorgaans geen ingebouwde microfoons. Dan zijn er nog noise-cancelling headsets die omgevingsgeluid wegnemen, dit is weer ideaal voor mobiele (Switch) gamers die in de bus of trein spelen.

3. Gamebureau

Dit zal voor de meeste mensen geen schoencadeautje zijn vanwege de prijs, ook niet vanwege het formaat trouwens. Voor een verjaardag en/of als gezamenlijk geschenk is een goed gamebureau de perfecte keuze. Je kunt ook bijleggen als de gamer in kwestie nét niet genoeg heeft gespaard. Dan geef je dus geen prul cadeautje wat leuk is voor 5 minuten maar een investering met jarenlang speelplezier. Gaan jullie voor een model met LED verlichting? Dan heb je direct een feestelijk sfeertje! 

4. Gamestoel

Dit gamer cadeau valt binnen dezelfde categorie als een bureau. We adviseren je om niet voor de budget producten te gaan die winkels gebruiken als ‘impuls aankoop’ want een echte gamestoel koop je gewoon niet voor minder dan 100 euro. Zeker niet een ergonomisch model met verstelbare leuningen en die ingebouwde speakers leveren echt geen goed geluid. Kies liever voor kwaliteit, een stoel waar je vandaag en volgend jaar gewoon goed in kunt zitten. Dat is een gaming cadeau waar je echt iets aan hebt!

5. Giftcard

Koop geen games voor een gamer! Tenzij je echt precies weet wat de ontvanger wil hebben én nog niet heeft kun je beter een giftcard geven. Ja, een giftcard is minder persoonlijk maar dan weet je zeker dat je niet het verkeerde spel geeft. Met spellen uit de budget bakken in de winkel maak je een die-hard gamer waarschijnlijk niet gelukkig. Er zijn kaarten voor Xbox, PlayStation, Nintendo, Google en Apple dus voor iedereen kun je een passende giftcard kopen. Je kunt deze kaarten kopen als fysieke prepaid kaart of als digitale voucher code. Pas op met schimmige sites die tegen bodemprijzen codes verkopen. Die kunnen reeds gebruikt zijn of niet geldig zijn in Nederland.

Ben je zelf een gamer? Trakteer jezelf dan op een geschenk van je eigen spaargeld, dat mag natuurlijk ook! Wat ontbreekt er nog in jouw setup?


Blog posts

  • Buerostuhl-experte test onze Winner X1

    , door Zino van Velzen Buerostuhl-experte test onze Winner X1

    Lees meer 

  • R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

    , door Michael van de Wetering R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

    Lees meer 

  • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

    , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.