Gamestoel vs bureaustoel; wat is het verschil?

Gamestoel vs bureaustoel; wat is het verschil?

3 min lezen

Als je de letters ‘vs’ ziet staan dan denken veel gamers direct aan een vechtspel. FIGHT! Ditmaal plaatsen we gamestoel vs bureaustoel om te bepalen welke stoel het beste is voor gamers en waarom. Wat is het verschil tussen een bureaustoel en een gamestoel? En wie gaat deze strijd winnen?

Waarom een gamestoel of bureaustoel kopen?

Gamen doe je op een gamestoel, werken op een bureaustoel. Dat is niet zo ingewikkeld. We begrijpen heel goed dat je huiswerk moet doen, studeren of werken en daar zijn bureaustoelen heel geschikt voor. Alleen als je gaat gamen dan blijkt diezelfde stoel niet zo ergonomisch meer te zijn. Dit zit ‘m voornamelijk in de zithouding. Tijdens inspannende werkzaamheden zit je liever rechtop, tijdens een gaming sessie zul je wat meer naar achteren leunen. Een meer relaxte houding die je lang vol kunt houden dus. Bij een bureaustoel of gamestoel is vooral de zithouding anders en dat merk je met name tijdens langere sessies.

Zo vind je de ideale gamestoel of bureaustoel

Bij de strijd tussen gamestoel vs bureaustoel denk je misschien “waarom niet beide in één stoel? Je kunt ze immers verstellen. Dat klopt voor een deel maar de basis en zithouding is dusdanig anders dat je zelfs met verstelbare rugleuning, hoogte en armsteunen niet voor alle toepassingen een perfecte stoel kunt ontwerpen. Hier zijn alvast enkele tips die het verschil tussen een bureaustoel en een gamestoel wat duidelijker maken:

Tip 1: Een stoel voor gaming laat je verder naar achteren leunen voor een meer comfortabele zithouding.

Tip 2: Gaming stoelen zijn meer gewatteerd met soms uitneembare kussens die je eenvoudig kunt reinigen.

Tip 3: Er zijn gamestoelen met 4D armleuningen. Die kun je in de hoogte en breedte verstellen voor optimaal zitcomfort.

De verschillende gamestoelen en bureaustoelen

Je voelt het niet alleen, je ziet het ook direct. Gamestoelen lijken meer op ‘executive chairs’, stoelen waar directeuren op zitten. Dik gewatteerd en vaak behoorlijk groot van formaat. Als je in een piepkleine ruimte spelletjes speelt dan kan de keuze bij gamestoel vs bureaustoel toch anders uitpakken. Er zijn enkele gamestoelen met een wat kleiner design die toch heel lekker zitten.

Maak je gaming setup compleet!

Naast stoelen heb je ook gaming bureaus. Ook die zijn anders dan tafels om aan te werken. Een aantal bureaus in het Game Hero assortiment voldoen aan de officiële pro gaming specificaties. Dat is zeker een voordeel als je competitief speelt of dit wilt doen in de toekomst.

Nog vragen over gamestoel vs bureaustoel? Game Hero helpt je graag!

Gamestoel vs bureaustoel is misschien een beetje appels met peren vergelijken, laten we eerlijk zijn. Van fruit hebben we geen verstand, van game accessories weten we (bijna) alles. Stel je vraag gerust aan één van onze medewerkers.

Veelgestelde vragen over gamestoel vs bureaustoel

Wat is de beste stoel voor gaming?

Uiteindelijk is de beste stoel het model waar je lekker goed op zit en die voldoende ondersteuning geeft. Gamestoelen zijn ontworpen om prettig op te zitten met een controller met vooral veel steun in je rug.


Moet ik naast een bureaustoel ook een gamestoel kopen?

We kunnen je niets verplichten maar je merkt het verschil zeker. Als je de ruimte en het budget hebt koop dan twee stoelen. Een bureaustoel kan voldoende zijn maar je mist zeker wat aan comfort en ondersteuning. Ga ook bij jezelf na wat je meer in de stoel zal gaan doen, is dat werken of gamen? Ook kan je kijken naar de ergonomische gamestoelen voor wat meer ondersteuning.


Heeft die stoel ook speakers, USB etc?

Er zijn stoelen met allerlei technische trucs om je gaming ervaring beter te maken maar uiteindelijk moet een stoel gewoon goed zitten en stevig zijn van constructie. USB heb je op je bureau, geluid op je headset dus dergelijke zaken op je stoel zullen niet veel toevoegen.


Blog posts

 • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  Lees meer 

 • De ultieme upgrade voor gamers: waarom een comfortabele gamestoel je prestaties boost

  , door Zino van Velzen De ultieme upgrade voor gamers: waarom een comfortabele gamestoel je prestaties boost

  Lees meer 

 • Geniet van comfort en prestatie met ergonomische gamestoelen

  , door Zino van Velzen Geniet van comfort en prestatie met ergonomische gamestoelen

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.