Welke gaming supplementen passen bij mij?

Welke gaming supplementen passen bij mij?

4 min lezen

Welke gaming supplementen passen bij mij?

Er zijn behoorlijk wat gaming supplementen op de markt. Moet je tijdens Call of Duty dezelfde producten eten of drinken als je bij een God of War marathon zou nemen? Wat past het beste bij een Pac-Man toernooi, power pellets misschien? Het gaat eigenlijk niet eens zozeer om de game maar vooral om de persoon die deze games speelt. Jij dus. Welke gaming supplementen passen bij mij? Goede vraag, je leest het op deze pagina.

Hoe werken gaming supplementen?

Voordat we dieper ingaan op de vraag welke gaming supplementen bij jou passen is het verstandig om eerst te bekijken hoe deze producten werken. Het doel van een game supplement is het verhogen van de concentratie en het uithoudingsvermogen verbeteren. Dit is mogelijk door stoffen op te nemen in je lichaam die van invloed zijn op bepaalde lichaamsfuncties en ook neurologische processen. Zo zorgt suiker voor energie terwijl opwekkende middelen als cafeïne bevorderlijk zijn voor de concentratie. Extra vitaminen en mineralen merk je niet direct maar ze helpen wel om jouw weerstand te verbeteren en je lichaam sterker te maken.

Belangrijke vragen voor gamers

Welke gaming supplementen passen bij mij? Dat is een vraag die twee andere vragen oproept. Welke games speel je en wat wil je met deze supplementen bereiken?

1. Welke games speel je?

Er zijn spellen waar je met enkele seconden mee klaar bent. Niet omdat ze minder leuk zijn maar het spelconcept is gebouwd rond korte sessies of ronden. Je moet dan snel kunnen reageren maar voor slechts een korte duur. Een boost adrenaline is dan voldoende, de energie hoeft niet aan te houden. Dit werkt anders met bijvoorbeeld RPG’s. Die sessies duren veel langer met momenten van focus en rust die elkaar afwisselen. Het zou dan niet prettig zijn als je urenlang op het puntje van je stoel zit. Om de vraag “welke gaming supplementen passen bij mij?” te beantwoorden moet je dus eerst bepalen welke energieboog aansluit op de games die je speelt.

2. Wat wil je met gaming supplementen bereiken?

Naast jouw voorkeur voor games moet je ook bepalen welke kwaliteiten je wilt optimaliseren. Bij competitief Tetris moet je razendsnel kunnen reageren. Jouw lichaam moet rustig zijn terwijl jouw brein en vingers in de ‘zone’ komen. Cafeïne is zeker een effectieve stof om je alert te maken maar je kunt er onrustig van worden. Naast meer focus kunnen de spieren in je lichaam samentrekken. Er is dus een delicate balans tussen lichaam en geest, daarnaast zijn er spellen die op verschillende momenten vragen om andere skills als gamer.

Je bent wat je eet

Welke gaming supplementen bij jou passen zijn ook voor een deel gebaseerd op jouw leefstijl, allergieën of overtuiging. Iemand die Moslim of Joods is zal bijvoorbeeld geen energie gummies met varkensgelatine gebruiken, als je vegetariër of vegan bent ook niet trouwens. Als je kiest voor gaming supplementen die vegan zijn dan zit je in de meeste gevallen goed wat betreft leefstijl, de kans op alcohol in een dergelijk supplement is erg klein. Met allergieën moet je uiteraard goed oppassen. Als je weet dat je allergisch bent voor vis dan moet je bijvoorbeeld opletten met omega-3, een ingrediënt dat vaak uit vis komt. Of energie-repen met pinda als je hiervoor allergisch bent.

Zoete verleiding

Los van levensovertuiging en allergieën is er suiker als ingrediënt. Er is een scherpe verdeling tussen producten met veel suiker of juist suikervrij. Veel gaming supplementen hebben zoete smaakjes en dit is niet alleen omdat zoet lekker smaakt. Suiker is een opwekkende stof, net als cafeïne. Het is ook een ingrediënt met veel calorieën en na korte tijd kun je heel moe en lusteloos worden om nog maar niet te spreken van gewichtstoename. Producten met suikervervangers hebben niet deze bijwerkingen maar in overmatige dosering kunnen ze wel effect hebben op de stoelgang. Je kunt er diarree van krijgen dus, niet echt prettig als je een avondje wilt gamen. Werk daarom niet allerlei gaming supplementen tegelijkertijd naar binnen maar test eerst hoe jouw lichaam reageert op een product.

Langdurige effecten van gaming supplementen

Naast die snelle ‘boost’ kunnen er ook effecten zijn die op de lange duur een positieve uitwerking hebben zoals vitaminen en mineralen. Er zijn gaming supplementen die deze belangrijke bouwstoffen bevatten. Zo is vitamine C goed voor de weerstand en vitamine D maak je alleen aan als er voldoende daglicht is. Met de juiste producten krijg je dus niet alleen energie voor het gamen maar je kunt er de gezondheid in het algemeen mee verbeteren. Uiteraard blijft gezonde voeding en bewegen erg belangrijk om jouw uithoudingsvermogen op peil te houden.

Bekijk in de webshop welke gaming supplementen bij jou passen of neem contact op voor tips en adviezen.


Blog posts

 • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  Lees meer 

 • De ultieme upgrade voor gamers: waarom een comfortabele gamestoel je prestaties boost

  , door Zino van Velzen De ultieme upgrade voor gamers: waarom een comfortabele gamestoel je prestaties boost

  Lees meer 

 • Geniet van comfort en prestatie met ergonomische gamestoelen

  , door Zino van Velzen Geniet van comfort en prestatie met ergonomische gamestoelen

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.